12 Ağustos 2017 Cumartesi

Neden Cam Balkon?


Balkon kapama, balkon camlama, balkon cam, cam balkon, camlı balkon kapatma, katlanır cam balkon kaplama gibi bir çok terim, balkonlarını daha işlevsel olarak kullanmak isteyen sayısız kullanıcı tarafından çok yakından bilinmektedir.

Cambalkon sistemlerinin sağladığı en büyük yarar, balkonları istenildiği vakit kapalı bir mekan haline getirebilmektir. Bu sayede kullanıcılar; kar, yağmur gibi mevsim koşulları ile gürültü, toz, böcek, kuşların yuva yapması gibi negatif vaziyetlerden savunabilmektedirler. Bu arada, camlar istenilen yerde toplanıp, balkon tamamiyle açık hale getirilebilmektedir. Dolayısıyla, istenildiği vakit balkon kendi işlevini de yerine getirmektedir.

- Cam Balkon binaların genel mimarisine uyum sağlayarak estetik bir görüntü sağlar.

- Cam Balkon Esnek kullanım kolaylığı sayesinde yağmur, kar ve iklim koşulları ne olursa olsun balkonu istenilen biçimde kullanma olanağı sağlar.

- Cam Balkon Sistemleri, toz, gürültü, yaprak, polen, haşere, balkonlarda yuvalanabilen hayvanlar ve atıkları gibi her türlü istenmeyen dış ortam koşullarından savunma sağlar.

- Cam Balkon Isı bariyerli profillerle üretilen sitemlerde ray profil gruplarında dış ortam ile iç ortamı birbirinden ayırarak ısı izolasyonu sağlar.

- Isı Camlı Cam Balkon Temper işlemi uygulanmış ısıcamlı sistemlerde, manyetik birleşimler sayesinde mükemmel ses ve ısı izolasyonu sağlar.

Balkon camlama sistemlerinin temel unsuru camdır. Sağladığı saydamlık sayesinde binanın dış görüntüsüne zarar vermediği gibi estetik bir görüntü de sağlar. Kullanılan camlar, güvenlik ve sağlamlık gerektiren yapı ürünlerinde kullanılan temperli veya lamine güvenlik camlarıdır. Uygulamanın yapılacağı mekana ve kullanılacak sisteme göre, 8 mm veya 10 mm camlar kullanılır. 

Balkonların kapanmasında katlanır sistemlerle beraber “sürme” sistemler de kullanılabilir. Çalışma mantığı, kayar katlanır sistemlerden daha farklıdır. Sistem, tek bir kanadı hareket ettirerek, tüm kanatların bir köşede toplanması asalına dayanır. Kullanımı kolaydır, ancak sistem bir tarafa toplandığında tek kanat genişliği kadar bölüm kapalı kalmaktadır. Yay balkonlarda kullanılmaz


EmoticonEmoticon