7 Aralık 2017 Perşembe

Pergola Sistemi ve Kullanım Alanları



Pergola sistemleri raylı sistemlerdir ve tercih edilmeleri halinde uzaktan kumanda ile çalıştırılabilirler. Gölgelik anlamına gelen bu sistemlerin kullanımı kafe ve lokantalarda son senelerde oldukça yaygınlaşmıştır. 

Bilhassa pergola, İstanbul gibi şehirlerde aktif olarak kullanılan bir sistemdir diyebiliriz. Tabi diğer şehirlerde de bu sistemler yaygın olarak tercih edilirler. Müstakil hanelerde kullanılan bir takım sürümlerinin olduğunu söylemek de olasıdır. Bununla beraber genel kullanım alanları yukarıda da belirttiğimiz gibi kafe ve lokantalardır 

Pergola Sistemlerinin Yararları 

Pergola sistemleri güneşten savunmak için birebirdirler. Buna ek olarak bu sistemler su geçirmez sistemler olarak da bilinmektedir. Görüldüğü gibi kafe ve lokantaların en temel iki ihtiyacını bu sistemler karşılayabilirler. Kafeler müşterilerinin rahatlarını düşünmek vaziyetindedirler. Bu noktada yoğun güneşin oluştuğu saatlerde onların rahatı için pergola sistemleri ile güneşlikleri aktive edebilirler. Güneşliklerin tedarik edilmesinin hemen peşinden, müşterilerin rahatça kahvelerini ve çaylarını içmesi olası hale gelir. Pergola İstanbul gibi büyük şehirlerdeki kafelerin olmazsa olmaları arasında geliyor diyebiliriz. İki değişik kafe düşünün her ikisinin de bahçesi olsun ve bu bahçe de oturan insanlar olsun. Pergola sistemi olmaması halinde kafenin müşterilerini günün belirli saatlerinde güneşten savunması mevzubahis değildir. Kafede insanlar belirli güneşin olmadığı bölgelere doğru koltuklarını çekme ihtiyacı duyarlar. Pergola sistemleri sayesinde ise insanları pratik bir şekilde oturdukları konumun savunmaları söz konusudur. 

Pergola İle Açılır Kapanır Kış Bahçeleri 

Pergola sistemleri açılır kapanır kış bahçelerine de dönüşebilirler. Bunun için tek yapılması şart olan pergolanın altının cam ile kaplanmasıdır. Pergola İstanbul gibi şehirlerde kış bahçesi tipinde kullanılması ile de bilinen bir sistemdir.

This Is The Newest Post


EmoticonEmoticon